BEVANDE s.r.o., Vinořská 357 , Přezletice
OBLAST PRODUKCE: Odrůdy révy vinné “Pinot“ (Rulandské) jsou původem z Burgundska a z tohoto kraje se rozšířily do všech různých oblastí a na začátku minulého století se také přes Německo dostaly do Trentina. Tady v mírné studeném pásmu našly vhodnou oblast, která se postupně stala nejdůležitější italskou zónou pro produkci vín z odrůd Pinotu. Pinot Grigio je pěstován v různých obcích v provincii Trento, povětšinou na středních a nízkých svazích, dokonce i na rovinných plochách, které jsou však odvodněny. GAIERHOF - PINOT GRIGIO pochází z vinic ze svahů Rovere della Luna, réva je vedená systémem jednoduché trentinské pergoly a systémem Guyot a pěstuje se v písčitých půdách. Fermentace probíhá při kontrolované teplotě s použitím vybraných kvasinek, po dobu asi 12 dnů, následuje zrání v nerezu. ODRŮDA: Pinot Grigio je charakteristický malým, kompaktním hroznem. U základu tvoří krátká křidélka. Bobule má fialovo-šedou barvu, šťavnatou a sladkou dužinu. List je středně velký a trojlaločný. ORGANOLEPTICKÉ VLASTNOSTI: BARVA: jasně žlutÁ barva VŮNĚ: jemná, delikátní, příjemná, charakteristicky ovocná s nádechem zralé hrušky CHUŤ: suchá, plná, zakulacená, s vyváženou strukturou. OBSAH ALKOHOLU: 12,50% KYSELOST: 5,5 g/l DOPORUČENÁ SPOTŘEBA: Víno je vhodné konzumovat mladé, nanejvýš pár let po vinobraní. DOPORUČENÉ SNOUBENÍ S JÍDLEM: Vzhledem ke své výjimečné struktuře, je možné jej snoubit v různých kombinacích, od polévek, různých omáček přes dršťkové polévky až po různé chody na vaječném základě, dále se hodí ke pstruhům na grilu, švestkovým knedlíkům, vařenému masu a drůbeži. TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 10 ° - 12 ° C. Odzátkovat v momentě podávání.